cargo

Cargo is het Confituur Boekhandelsgeschenk van 2022. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de machtsovername door de Taliban, en toont de impact van politieke keuzes op gewone mensen en andersom.

Ik vond het een hele uitdaging om in 40000 tekens een krachtig verhaal te schrijven. En veelzeggend te zijn in zo weinig woorden.

Een relativerende “Christmas Carol” voor tijden onder spanning (Thomas Barbier, boekhandel De Reyghere )

Een tekst van Gaea Schoeters is nooit vrijblijvend. Ze daagt haar lezers uit om te denken en weigert een oordeel voor te kauwen. (Brenda Vanhoutte, Boekhandel Walry )

Cargo is snel, vlot geschreven en laat je als lezer wat verweesd achter: wat is goed, wat is slecht en waarom springen we daar zo kritiekloos mee om? (Maren Vandenhende, Boekhandel Replica, Sint-Jans-Molenbeek)

Cargo gooit je als lezer meteen mee in de strijd. Bij aanvang fysiek, nadien ook moreel en nooit zwart/wit. De novelle zindert wat ongemakkelijk na, wat goeie literatuur altijd doet.  (Gert De Bie, Boekhandel Het Voorwoord over ‘Cargo’)

Gaea Schoeters is één van de relevantste stemmen binnen het Nederlandstalige literatuurlandschap. Schoeters’ literatuur gaat voorbij aan zwart-wit-denken, daagt uit en is dikwijls ingebed in maatschappelijk gevoelige thema’s. (De Groene Waterman)

Pers

De Morgen, 22/11/22
De Tijd
Blog Bart Haers (met spoiler)

Readies

cargo

Technische gegevens

Cargo
dec 2022
Confituur i.s.m. Uitgeverij Querido
ISBN 9789021462790

Omslagontwerp Dooreman
Binnenwerk Trui Hanoulle

 

Making of