They have waited long enough

22/04/2021 —Mijn ouders gaven me een Griekse naam mee. En lazen me als kind, want een mens moet zijn geschiedenis kennen, dan maar elke avond een van de Griekse mythen voor. Niet altijd de ideale verhaaltjes-voor-het-slapengaan (de Odyssee is nachtmerriestuff), maar wel stuk voor stuk prachtig.
Je kan je voorstellen hoe blij ik was met de vraag van Tamar Brüggemann & Jelle Dierickx om drie libretto’s te schrijven waarin ik drie vrouwen uit die verhalen van een eigen stem en perspectief mocht voorzien. Voor Annelies Van Parys, Aftab Darvishi & Calliope Tsoupaki gaf ik Medea, Circe & Penelope een nieuwe twist.
En nu, eindelijk, kan ik hun muziek horen. Met de stem van Charlotte Wajnberg.
Het volledige programma vind je hier, incluis het interview van Annemarie Peeters.

De try-out op Antwerp LiedFest nu zaterdag is te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=t2MRqUl0JD0. Maandag volgt de première tijdens Lunalia (met classica-standupper Natalie Haynes): uitzending in mei op Evil Penguin Tv.