#Vooruit!

 

BOEM PAUKESLAG!  Volgende week dinsdag lees ik een stukje #Diggers voor in #Uitgelezen –  in bijzonder chique gezelschap, want op tafel liggen (boeken van) Stefan Brijs, Jennifer Egan & Kazuo Ishiguro.

Extra leuk is dat een aantal passages in het boek zich ook in het Vooruit-gebouw afspelen – een locatie waar ik altijd al ontzettend veel van gehouden heb, ten dele om haar geschiedenis, maar ook om de unieke sfeer die er nog altijd hangt, het uiterst diverse publiek dat zich er verzamelt en de culturele drive die het hele Vooruit-project ademt. 

Ik heb er al prachtige dingen gezien & gehoord, al gedanst & gezoend – en nu ga ik er dus ook lezen.
20u00 – Balzaal – Vooruit – Gent

Presentatrice Fien Sabbe en panelleden Jos Geysels (Minister van Staat) en Anna Luyten (journaliste) ontvangen actrice Lien Van de Kelder en VRT-journalist Lieven Verstraete. Samen bespreken ze drie recente boeken:

  • ‘Post voor mevrouw Bromley’ van Stefan Brijs
  • ‘Bezoek van de Knokploeg’ van Jennifer Egan
  • ‘Laat me nooit alleen’ van Kazuo Ishiguro

The Bony King of Nowhere zorgt voor muziek tussendoor en er is een boekentombola.

EXTRA

Gaea Schoeters leest voor uit haar thriller ‘Diggers’, waarin Vooruit dienst doet als decor. Wie Diggers leest, raakt tot zijn knieën vast in de gitzwarte klei van de Vlaamse polders en verliest zijn geweten in de doorzopen nachten van briljante studenten.

Journaliste en scenariste Gaea Schoeters schreef al kortverhalen en het reisboek ‘Meisjes, Moslims & Motoren’. In de roman ‘ Diggers’ verlegt ze de grenzen van het thrillergenre. Het is een verhaal dat graaft in de geschiedenis van Flanders Field en flirt met de Groote Oorlog. “Een ambitieuze thriller met soms te lang uitgesponnen stukken, die toch overtuigt door het sterke verhaal, de krachtige karakters en de gevarieerde stijl.” (4-sterrenrecensie in De Standaard)

Kom op tijd, want vol = vol. Reserveren is niet mogelijk.