Zonder Titel #1

Paul, een gevierde theaterregisseur van middelbare leeftijd, krijgt slecht nieuws na een routineonderzoek in het ziekenhuis. In een opwelling (is het wanhoop of een goed excuus?) besluit hij zijn vrouw te verlaten en terug te keren naar zijn vroegere geliefde, die hem zonder iets te vragen terugneemt. Met haar, een beeldend kunstenaar, reist hij door Italië in de voetsporen van Caravaggio; het woelige leven van de geniale schilder weerspiegelt zijn eigen onrust. Hij neemt zijn telefoon niet meer op, beantwoordt zijn e-mails niet meer en is maandenlang onvindbaar voor zijn manager, zijn toneelgezelschap, de media – en zijn arts.

Zonder titel #1 is een zintuiglijke roman over een man die zichzelf het middelpunt van het universum waant. In zinderende scènes leidt Gaea Schoeters ons naar het wezen van de zelfzuchtige liefde – en naar het wezen van de kunst.

Het geheim van Caravaggio

Weinig schilders weten zoveel mensen te raken als Caravaggio. Omdat hij een belangrijke rol speelt in het boek, en omdat ik me oprecht afvraag waarin het geheim van de schilder schuilt, vroeg ik een aantal mensen naar hun Caravaggio-ervaring. Van welk schilderij houden ze het meest, wat is er zo bijzonder aan, en waarom spreekt zijn kunst nu nog steeds tot ons? De antwoorden van al die BM’s (Boeiende Mensen) bracht ik hier samen. Zelf iets toevoegen? Stuur me dan een bericht.

Shortlist Cutting Edge Award

Pers

RECENSIES

“Het boek van het jaar.” —Herman Brusselmans in Humo— of hier 

“Vermoedelijk het beste boek van het jaar. *****” —Cutting Edge—

“*****” —Goodreads—

“Een theatrale ideeënroman over kunst van een belezen schrijfster.” —Psychologies—

INTERVIEWS

“Paul zou veel gelukkiger zijn als hij wat minder nadacht.”
Pompidou, Klara

“Waarom zou ik #MeToo in mijn romans verwerken?” — De Morgen —

Readies

Intussen leidt het boek ook zijn eigen leven.
En dat brengt het op allerlei plaatsen.
Sommige heel bekend, andere vreemd & ver.
Stuur me jullie readie’s van het boek! #BeenThereReadThat

Zonder Titel #1

Technische gegevens

2018, Uitgeverij Querido
Nederlands
(paperback)
ISBN 9789021402826

Soundtrack